прокоментували представники EX.UA

Ex.ua закрили  , арештували

прокоментували представники EX.UA

У вівторок, 31 січня, доступ до найбільшого файлообмінного ресурсу EX.UA виявився закритий. За даними користувачів, файлообмінник функціонував у понеділок ввечері і вранці у вівторок.

В офіційному блозі реєстратора доменних імен Imena.ua з’явилося повідомлення про те, що обслуговування домену EX.UA було зупинено. “Сьогодні (повідомлення датоване 31 грудня, -. Ред) перестав працювати найбільший український сервіс зберігання інформації EX.UA. Крім того, зупинено обслуговування та домену EX.UA. Уже вчора деякі українські користувачі не могли потрапити на сайт, так як там стояло обмеження доступу по IP-адресами “, – пише головний редактор блогу Ганна Ніколенко.

». Поки ніяких подробиць немає Ми намагаємося зв’язатися з власниками проекту”, – додає вона.
За даними МВС, робота ресурсу була припинена в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав. “В ході оперативного супроводу кримінальної справи було встановлено, що адміністрація зазначеного веб-сайту всупереч законним вимогам правовласників та положень Закону України” Про авторське право та суміжні права “забезпечувала масштабне поширення на території держави та за її межами протиправного контенту – сотень тисяч найменувань аудіовізуальних творів , фонограм, відеограм і комп’ютерних програм “, – йдеться в повідомленні.

Приводом для порушення кримінальної справи за ч.2 ст.176 Кримінального кодексу Україні послужили “звернення, що надійшли на адресу Міністерства внутрішніх справ України від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення – міжнародних корпорацій” Adobe Systems Inc “,” Microsoft Corporation “,” Graphisoft Inc “і т.д., програмні продукти яких вже довгий час незаконно поширювалися через веб-сайт ЕХ.ua”.

“Під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу міліціонери вилучили велику кількість комп’ютерної техніки та мережевого обладнання, у тому числі 200 серверів із загальним об’ємом інформації більше 6000 терабайт», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

“. Оперативники з’ясували, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії Зараз 16 працівників офісу компанії допитуються, а вилучена техніка спрямована на експертизу”, – зазначають у МВС.

Відповідальність за статтею Кримінального кодексу України, за якою порушено кримінальну справу, передбачена у вигляді позбавлення свободи строком до п’яти років з конфіскацією примірників творів та обладнання.

Закриття потужного веб-ресурсу EX.UA є справою світового масштабу, впевнені у МВС. “Подібне викриття недавно відбулося в США, де ФБР припинило функціонування одного з найбільших світових файлообмінників megaupload.com, – кажуть правоохоронці -. Сайт діяв з 2005 року і займав 13-у позицію в рейтингу найбільших”. Піратських “інтернет-ресурсів світу За часйого існування власники сайту незаконно заробили близько $ 175 млн., правовласники ж зазнали збитків, які оцінюються в понад півмільярда доларів. У цій справі ФБР видано ордери на арешт 7-ми чоловік, які створили і забезпечували функціонування файлообмінника megaupload.com. Трьох з них, включаючиорганізатора, на даний момент арештовані в м. Окленд Нової Зеландії “.

Разом з тим, в офіційному представництві ресурсу в соцмережі Facebook з’явилася заява про те, що у ЗМІ вже почали спотворювати інформацію. ». Друзів, як тільки у нас буде перевірена інформація про недоступність ресурсу, ми тут же опублікуємо її на даній сторінці ЗМІ вже почали спотворювати інформацію з” першоджерел “, не піддавайтеся і дочекайтеся офіційної інформації”, – йдеться в повідомленні.
“Поки тільки розбираємося в ситуації, офіс, вказаний на сайті МВС, не має до EX.ua відносини”, – прокоментував кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ ситуацію, що склалася представник порталу EX.ua Юріс Пісковий.
». Поки що проблема суто технічного характеру, пов’язана з обслуговуванням домену Про вилучення техніки поки нічого не відомо”, – додав він, додавши, що не виключає щодо з’ясування обставин оскаржити дії МВС.

Разом з тим, Юріс Пісковий поки не зміг сказати, коли ресурс запрацює знову.

За офіційними даними, щомісячна аудиторія порталу перевищує 5 млн. користувачів, а щоденна – 800 тис.
Читайте також інтерв’ю з представником порталу EX.ua Юріс Пісковий: EX.ua: Ми хочемо, щоб правовласники перейшли від погроз до переговорів

За даними представників ресурсу, EX.UA співпрацювала з представниками кіно-, ТВ-, радіо-, музичної індустрії, виробниками програмного забезпечення (наприклад, Коаліцією виконавців і продюсерів України, Української антипіратської асоціації (УАПА), mаmаmusic, Moon Records, Lavina Music , Талант групи, музичним видавництвом “Чесна Музика”, Української музичної видавничої групи, Артхаус Трафік, топ кінопрокату, фабрикою ігор Alawar, 1С, ABBYY, Microsoft (через Інтернет Copyright Management).
Представники EX.ua також активно вели переговори з правовласниками і заявляли про готовність співпрацювати.Велися, наприклад, переговори з Microsoft. “У нас з ними (EX.UA, – ​​ред.) Зараз домовленість (а не підписана угода) про те, що ні Windows, ні Управлінням там бути не повинно, посилання на такі продукти вичищаються, – розповів в інтерв’ю ykrainanews  генеральний директор Майкрософт Україна Дмитро Шимків -. Якщо ми їх знаходимо, вони такі посилання закривають Наскільки мені відомо, зараз там немає Windows 7 і наших офісних пакетів “..
Представники порталу вели себе досить відкрито. У минулому році було анонсовано кілька подій, таких як запуск електронної бібліотеки і поява платної версії ресурсу. Планувалося розширити розділ з контентом, розміщених безпосередньо правовласниками (студіями, дистриб’юторами і т.п.) за домовленістю з адміністрацією ресурсу. Йшлося і про відео, і про музику, і про ігри.

Крім того, влітку EX.ua заявив про відкриття представництва в соціальних мережах – сторінки на Facebook, ВКонтакте і Twitter.Менш ніж за місяць роботи представництв, кількість шанувальників сервісу EX.ua досягло майже 3 тис. на ВКонтакте, більше 1 тис. – На Facebook, 200 – на Twitter. При цьому на самому сайті з’явилися кнопки шерінгу.
До файлообмінниках часто пред’являють претензії з приводу порушення авторських прав і поширення нелегального контенту, наприклад порнографії. Саме звинувачення в зберіганні порнографічних матеріалів стало приводом для вилучення серверів порталу infostore.org.

Нагадаємо, 4 грудня 2008 року співробітники МВС вилучили близько 20 серверів, на яких, зокрема, розташовувався програмний код infostore.org і відповідні сторінки користувачів цієї мережі. Підставою став ордер на обшук, виданий у зв’язку з необхідністю проведення слідчих дій щодо наявності на цьому ресурсі матеріалів порнографічного характеру. Станом на грудень 2008 року на сайті infostore.org було розміщено близько 1,5 млн.інтернет-сторінок різних користувачів, які генерували близько 30% всього українського інтернет-трафіку.

Залишити коментар